Alarmsystémy

Alarm, Alarmsystém, Poplachový systém, Poplašák, Zabezpečovačka, PSN …akékoľvek z týchto pomenovaní použijeme, vždy hovoríme o tom istom, o elektronickom systéme, ktorý upozorňuje a informuje o narušení, vlámaní, či vniknutí do kontrolovaného priestoru.

Nečakajte kým bude neskoro

Z našich skúseností odhadujeme, že až cca 40 percent našich zákazníkov sa pre zabezpečenie objektu rozhodlo po zlej skúsenosti. Príbehy, ktoré počúvame od našich zákazníkov, sú často veľmi nepríjemnou skúsenosťou. Každý incident, či už ide o krádež, poškodenie majetku či samotného objektu, alebo len neoprávnený vstup neželaným návštevníkom, vyvoláva  pocit neistoty, či stratu bezpečia vlastného domova.

Nie je našim cieľom vás strašiť, no predvídavosť v tejto situácii sa môže vyplatiť v podobe pokoja a pocitu stáleho bezpečia.

Kedy je teda ideálny čas zaoberať sa zabezpečením objektu?

Najideálnejšie  už pri samotnej stavbe objektu, kedy sa vykonáva predpríprava, vo forme vhodnej kabeláže. Včasná a správna predpríprava odbúra množstvo problémov, ktoré nastávajú, ak sa podcení.

Ak staviate dom, či akúkoľvek nehnuteľnosť odporúčame Vám jej zabezpečenie riešiť postupne. Bežnou praxou u nás je, že si zákazník nechá zabezpečiť už hrubú stavbu. Stavebný materiál, okná, dvere či technológie (klimatizácia, kúrenie, sanita…). To všetko sa často stáva lákadlom rôznych zlodejov či vandalov. Preto je dobré prehodnotiť ochranu objektu čo najskôr. Po konzultácii s našími odborníkmi je možné navrhnúť systém tak, aby bol použiteľný improvizovane, pružne pre ochranu samotnej stavby. To znamená, že systém so základnými ochrannými prvkami (centrála, senzory, komunikačný modul…) nainštalujeme už počas stavebných prác. Použité prvky systému vieme následne podľa potrieb použiť pri inštalácii do konečnej podoby systému.

 „Stavba je už dokončená – tam to nie je kam dať“. Ak máte tento názor, dovoľte nám zhodnotiť , či sa riešenie naozaj nenájde.

Sme tu na to aby sme vám systém navrhli s ohľadom na jeho dokonalú funkčnosť, avšak v takýchto prípadoch kladieme dôraz na nájdenie spôsobu inštalácie, čo najšetrnejšej k vašej nehnuteľnosti. Ozvite sa nám a o zvyšok sa postaráme my.

Bezdrôtové riešenie?

Aj také existuje. Avšak čím viac bezdrôtových prvkov, tým viac batérií, a teda potrebnej starostlivosti o ne.  Niekedy stojí za zmienku kombinácia drôtových a bezdrôtových prvkov systému. Pokiaľ to situácia umožňuje, preferujeme inštalovať káblový systém, Výhodou oproti bezdrôtovým je vyššia spoľahlivosť a nižšia náročnosť na údržbu počas používania. Zvýšená prácnosť pri samotnej montáži stojí jednoznačne za to.

Stavebnica z „Ali“, či profesionálny systém? Odpovieme jednoducho – akákoľvek ochrana je lepšia než žiadna ochrana. Čo ak vám však ale povieme aj to, že rovnako ako si vy dokážete vybranú stavebnicu nainštalovať ju niekto iný dokáže s ľahkosťou demontovať alebo „oklamať“? Tieto systémy nie sú certifikované a ich účinnosť a bezpečnosť je často nedostačujúca. Na taký systém nedostanete žiadnu technickú podporu, žiadny upgrade a žiadnu garanciu servisu priamo na vašom objekte.

Ak čítate tieto riadky pravdepodobne vám skutočne záleží na vašej nehnuteľnosti, majetku či vlastnom bezpečí. Preto vám s istotou odporúčame systém navrhnutý s ohľadom na vaše konkrétne potreby. Nami nainštalovaný systém je certifikovaný a navrhnutý, aby vyhovoval všetkým vašim požiadavkám, v maximálnej kvalite

Ozvite sa nám

Prvý krok je vo vašich rukách – kontaktujte nás a o zvyšok sa postaráme.

  • Napíšte nám, zavolajte alebo nás navštívte v našom showroome, Na vŕšku 3, v Nitre.
  • Po vstupnej konzultácii, prehodnotení vašich potrieb prípadne obhliadke objektu Vám vypracujeme nezáväznú cenovú ponuku.
  • Následne dohodneme termín inštalácie systému, s odhadovanou dobou potrebnou na prevedenie celej montáže.
  • Montáž systému zahŕňa inštaláciu kabeláže a prvkov systému, zapojenie a nastavenie, naprogramovanie
  • Východziu kontrolu systému, zaškolenie a odovzdanie funkčného systému konečnému užívateľovi.

Odovzdaním to pre nás nekončí. Inštaláciou zabezpečovacích systémov sa zaoberáme už vyše 30 rokov a spokojnosť našich zákazníkov je pre nás na prvom mieste. Preto sa o nami inštalované systémy pravidelne staráme. Údržba je veľmi dôležitá pre spoľahlivú a dlhodobú funkčnosť systému. Preto ponúkame našim zákazníkom pravidelné kontroly systémov. Rovnako sme našim zákazníkom k dispozícii pre konzultácie, hardverové či softvérové zmeny v systéme aj mimo pravidelných kontrol. Pozáručný servis je pre nás neoddeliteľnou súčasťou dobrej spolupráce.

Z čoho sa skladá váš osobný strážca?

Jedným očkom sleduje, no vy o ňom ani neviete

Senzor, detektor alebo ak chcete pohybový snímač. Nech ich nazveme akokoľvek ide o neoddeliteľnú súčasť každého zabezpečovacieho systému. Ich úlohou je monitorovať priestor a v prípade akéhokoľvek narušenia odoslať informáciu centrále. Výber vhodného senzoru sa volí na základe vašich požiadaviek:

  • Potrebujem chrániť dvor – Pre požiadavky monitorovania a ochrany vonkajších priestorov máme v ponuke senzory špeciálne navrhnuté s dôrazom na odolnosť voči poveternostným vplyvom a falošným poplachom.
  • Káble už ale nie je kam skryť – Ponuka našich senzorov je široká a samozrejmosťou sú aj bezdrôtové senzory. Ak skutočne nenájdeme spôsob ako do daného priestoru natiahnuť vodič pre káblový senzor bez problémov, zvolíme ten bezdrôtový.
  • Po obývačke behá domáci miláčik – Ani tento fakt nie je žiadnou prekážkou. Senzory, ktoré inštalujeme sú schopné pri sledovaní priestoru ignorovať menších či väčších psíkov, alebo mačky.
  • No ale, aby to v tej obývačke nebolo ako päsť na oko – V neposlednom rade kladieme dôraz aj dizajnovú stránku našich senzorov. Na výber je niekoľko modelových radov v rôznych dizajnových prevedeniach, ktoré pôsobia elegantne a nenarúšajú tak celkový vzhľad daného priestoru.

Ostatné senzory:

  • Senzory rozbitia skla (ochrana pred vniknutím cez rozbité okno, ochrana sklenených vitrín a výloh…)
  • Senzory otvorenia (ochrana otvorenia dverí a okien…)
  • Senzory „záclonové“ (ochrana obrazov, ochrana priestoru dverí a okien…)
  • Infra závory (obvodová ochrana – infra detekcia po obvode na hraniciach pozemku)

Klávesnica či ovládanie

Na spustenie systému do aktívnej prevádzky (tzv.: „zaarmovanie“ objektu) či následné odblokovanie systému slúži klávesnica. Jej osadenie vykonávame do bezprostrednej blízkosti vchodových dverí z dôvodu rýchleho a jednoduchého zablokovania systému v čase odchodu či odblokovania v čase príchodu. Pri príchode je v systéme nastavený čas, počas ktorého má užívateľ možnosť zadať číselný kód pre odblokovanie. V prípade, že tento kód v danom intervale nebude na klávesnici zadaný systém vstup považuje za neoprávnený a automaticky spúšťa poplach (hlásenie o narušení chráneného objektu).

V dnešnej dobe je používanejším spôsobom „armovania/odarmovania“ diaľkové ovládanie, ktoré je jedinečne nastavené pre systém konkrétneho zákazníka. Ďalšou možnosťou je ovládanie systému pomocou aplikácie pre smart zariadenia navrhnutej výrobcom daného zabezpečovacieho systému.

Hlasná ako trúba

Siréna – ide o zariadenie, ktorého úlohou je upozorniť okolie na fakt, že sa v danom priestore deje niečo nezvyčajné.

Na základe požiadaviek zákazníka býva často súčasťou systému jedna či viacero sirén. Tieto prvky montujeme do exteriéru z dôvodu ohlásenia narušenia blízkemu okoliu ale aj do vnútorných priestorov. 

Buďte vždy informovaný 

Systém vám dokáže hlásiť narušenie objektu či iné anomálie (výpadok elektrického prúdu, rušenie v sieti, odarmovanie, zaarmovanie…) podľa vami zvolených požiadaviek. Túto funkciu má za úlohu tzv. GSM modul, ktorý po inštalácií a nastavení volá či posiela SMS na jedno či viac vami zvolených telefónnych čísel.

Mozog systému

Bežne označovaný pojmom centrála či ústredňa. Ide o hardvérovú časť, ktorej úlohou je riadenie celého systému. Pri montáži ju umiesťujeme najčastejšie do ťažko prístupných miest mimo dosah bežných ľudí a dodatočne chránime priestorovým senzorom. Až po správnom nastavení a naprogramovaní softvéru je systém pripravený na ochranu vášho majetku.

Našim poslaním je navrhnúť, nainštalovať a odovzdať vám systém pre vašu maximálnu spokojnosť. Následne sme vám kedykoľvek k dispozícii pre vaše ďalšie požiadavky, revízie či prípadné hardvérové, či softvérové zmeny.

Ozvite sa nám, a my vám radi a ochotne vypracujeme cenovú ponuku na základe vašich požiadaviek a našich návrhov.